недеља, 13. новембар 2016.

Zastitne gacice od Pul materijala


Sta je to PUL (poliuretan laminat)

Poliuretan-laminat je naziv za poliuretanski premaz koji se stavlja laminiranjem na bilo koju pogodnu tkaninu, najčešće vrlo tanki poliester. Na taj način se dobije tkanina koja je propusna za zrak, ali nepropusna za vodu i vrlo brzo se suši. Može se naneti i na tanki pamučni materijal, no onda se sporije suši i pamučni sloj može povući vlagu.
Koristi se za nepropusne zaštitne gaćice preko upijajućih pelena ili za vanjski sloj pelena «sve-u-jednom».
Može se prati na 60°C, ponekad čak i iskuvatii, no najbolje ga je prati na 40°C kako bi mu se produzio vek trajanja

Na nasem trzistu postoji veliki izbor zastitnih gacica ( Cover-a ) od pul materijala  sto nja ili nekih brindiranih  marki , sto proizvedeno od domacih sivalica  sa takodje veoma dobrim radom i kvalitetom.

Najpoznatije zastitne gacice  kod nas su svakako  Miloviamilovia koje su OS velicine , sto znaci da se mogu nositi od rodjenja ili nekih 4 kg. pa sve do kraja nosenja pelena.Veoma su lake za pocetnike jer sup o kroju iste kao I jednokratne pelene. Sa unutrasnje strane poseduju dva dzepica izradjena od flisa koja do bebine koze daju osecaj suvoce. Sa strane su takodje opsivene gumice flisom da ne bi osetljiva bebina koza bila nazuljana od strane gumica.Ove zastitne su lake za odrzavanje tako sto se vrlo jednostavno pranje na temperature od 40- 60  stepeni. Ukoliko nisu ukakane mogu se koristiti do tri presvlacenja.

Pored  Milovie kod nas je dostupno I Mother ease MEkoje su radjene da budu po velicinama pri cemu odredjena velicina odgovara odredjenoj kilazi bebe (M- 4,5-9kg, M/L- 9-12kg i L- 9-16kg ) proizvedene su u Kanadi. Veoma su nezne I meke na dodir I ne sadrze duple gumice ali jednako dobro cuvaju odecu od vlage. Namenje su za preko oblikovanih pamucnih pelena I idealno je resenje za nocni duo sa bambus pelenama.
Mama zna .rs
Kod nas mozemo naci I slicne modele ovim zastitnim koje ako kupite svakako necete pogresiti a to su Coki Loki coli lokizastitne po velicini novi model koji je ako mogu reci identican Mother eser zastitnim, takodje slicno ovom modelu izradje I MollyMolly koja ima I veliki izbor pul materijala samo sto su kod nje ovakve zastitne pod nazivom Zastitne sa anti-wet rubom
coki loki . rs
FB Mollt Pelene
FB Molly pelene
Petit Lulu os zastitne su savrseni izbor za bebe sa bucmastim nogicama , jer ovakav cover nece ostavljati ureze I otiske na njihovim neznim nozicama jer sc u gumice I cele zastitne opsivene flisom I pri tome su nezne I meke.Same zastitne poseduju odgovarajuce dodatke pri cemu ih pretvaraju u SIO  pelenu ili pelenu koja ima I sloj koji upija I nepropusni sloj, a mogu se koristiti I preko oblikovanih pamucih pelena.

privatna arhiva
Bamboolik bamboolikzastitne su takodje izradjene da mogu biti kao celi komplet za presvlacenje sa svojim originalnim uloscima I kao zastitne preko oblikovane pelene. Razlikuju se od ostalih zastitnih koje su navedene po tome sto poseduju duple gumice (gussetima. ) koji dodatno stite odecu odecu od vlage I pogodnije su za sitnije bebe. Bamboolik u svojoj ponudi ima ove zastitne koje se kopcaju drikerima ili cicak trakom u zavisnosti sta je vas odabir.
privatna arhiva

Bambino Mio BMzastitne su zastitne koje se rade u dve velicine  ( vel1 do 9 kg. I vel2 preko 9 kg. ) Izradjene su od veoma mekog I neznog pula pri cemu sadrze duple gumice radi bolje sigurnosti. Jednostavne su za namestanje jer sve sadrze cicak traku. Ovakve zastitne bih preporucila onim mamama koje su kao opciju izabrale da koriste tetra pelene u flodove I preko njih koriste ove  gacice.Kao takve dobre su za sitnije bebe jer ce veoma buckavim bebama ostavljati tragove od gumica.

privatna ariva
Jana srceplatnene pelene zastitne su  dostupne u dve velicine do 9 kg. I od 9 kg. izradjene su od dobrog pul materijala imaju kopcanje sa strane slicno Me zastitnima . Stim sto ove zastitne imaju duple gumice oko nogu  . Dobar su izbor  kako za tetranje tako I za koristenje oblikovanih pelena pokriva obe opcije.





privatna arhiva
Kineske kineskicezastitne su opcija kada  vam bas I nisu dostupni neki od ovih gore navedenih marki ali kako u svim ponudama I ovde je moguce naci jako  dobar cover. Mogu posedovati jedan ili dva dzepa  sa ili bez duplih gumica tako da je izbor veliki a takodje I raspon cena. Kao predlog ovih zastitnih mogu preporiciti Heppy Flute , ElifDaipers itd

                                                                                 
 Beba I Mama
                                           Suzy

Нема коментара:

Постави коментар