среда, 9. новембар 2016.

Vrste tetra pelena





Od bebi opreme koje cete svakako imati na spisku za kupovinu su i tetra pelene. Na trzistu postoje puno vrsta tetra pelena koje cete izbrati zavisi od vas. Da li ce to biti deblje tanje , u boli ili bele pa cak i sa printom to je vec na vama kako i sta preferirate.
Tetra pelene  pored svoje osnovne namene koja je prvenstveno za presvlacenje i prepovijanje beba moze koristiti i kao :podloga za kolica ( krevetac) ,  prekrivac za bebu ili pak za pod glavicu bebe, da bebu obriste prilikom kupanja pa cak i kada bebac bljucne.
Tetra pelene po svom obliku su ili pravougaone ili kvadratnog oblika sa porubom ili bez.
Takodje se tetre razlikuju i po vrsti materijala od kojih se izradjuju pa mogu biti od:
-Tetra platna
-Organskog pamuka
-Bambus muslin
-Bambus velur 
- Velur tetre
Postoje i puno marki  tetra pelena pa mozete u zavisnosti od svojih raspolaganja da birate vrstu marku istih.
Najpoznatije i najzastupljenije kod nas su tetra pelene od tetra platna prabougaonog oblika sa porubom ili bez . Mogu biti u boji , sa printom ili jednostavno bele. Tetra pelena od tetra platna je najlaksa za odrzavanje tako sto je otporna na visoke temperature pa je ujedno mozete prati na 95 stepeni. Mose se susiti kako u masini za susenje vesa tako i na  susalici za ves .Prilikom prvog pranja dolazi izanemarljivog skupljanja materijala.
 
Organski pamuk smatramo najboljim izborom za nežnu bebinu kožu, jer nije hemijski tretiran, nije izbeljivan, bojen, nežan je i odlično upija tečnost. Sa druge strane, proces njegove proizvodnje je takav da ne zagađuje našu životnu sredinu, jer se u tom procesu ne koriste pesticidi, koristi se manje vode nego što je uobičajeno i ne koriste se otrovni rastvarači. Materijal poseduje GOTS sertifikat (koji postavlja globalne standarde za obradu tekstila izrađenog od organskih vlakana) koji govori o tome da su svi procesi od gajenja semena, uzgajanja biljke, preko obrade biljnog materijala, do krajnjeg proizvoda u skladu sa najvišim zahtevima za dobijanje čistog organskog proizvoda. Takođe, materija poseduje i Oeko-Tex sertifikat I klase što govori o tome da ne sadrži štetne supstance i može se koristiti u direktnom kontaktu sa bebinom kožom. Uz pelenu se dobija jedan dodatni uložak za dodatno upijanje tečnosti. Odrzavanje je vrlo jednostavno, pranje na 60 stepeni povremeno je moguce je pranje i na 90, susenje na susalisi ili u masini na  srednje-jakom programune direktno na grejnom telu jer su ostecenja materijala tada moguca.

Coki Loki Platnene Pelene
Bambus tetra pelena je kvadratna pelena izrađena od jednog sloja bambus frotira. Petljice koje dodiruju kožu izrađene su od 100% bambusa. U tkanju pelene nalazi se mali deo poliestera koji ne dodiruje kožu, ali daje peleni niz izuzetnih osobina - pelena posle višemesečnog pranja zadržava svilenkastu mekoću, značajno brže se suši od drugih bambus materijala, sprečava skupljanje i deformisanje materijala i daje mu veliku izdržljivost koja je neophodna za višegodišnje korišćenje. Izuzetno je mekana i ima veliku moć upijanja i može se koristiti za motanje sa sigurnosnim kopčama (foldove),Kao i odlicna podloga i prekrivac za bebu.Odrzavanje je jednostavno pranje na 60 stepeni, susenje na suncu ili u masini za susenje na srednje-jakom programu ne peglati i ne stavrati ih direktno na grejno telo.


Molly velur tetra pelene
Pamučni velur (ili pliš) je materijal koji poznajete, koji se koristi za dječja zimska odelca, ženske trenirke, mekan je i baršunast. Sastav je 80% pamuk i 20% poliester, s time da poliester nikad nije u dodiru s kožom, već se nalazi u bazi tkanja – drži petljice pamuka na okupu i daje trajnost. Velur se odlikuje dugotrajnom mekoćom i vrlo dobrom sposobnošću upijanja. Pamučni veluri koje koriste za izradu tetra pelena moraju biti testirani I sertifikovani za upotrebu. Ovakve pelene se odrzavaju pranjem na 60 stepeni I susenjem na suncu ili u masini za susenje na srednje-jakom program ne na direktnom grejnom telu. Ovakve pelene se narucuju I to od teta sivalica ( krojackica) koje izradjuju oblikovane pamucne pelenekojih ima dosta u Srbijikao I u okruzenju.



Beba i Mama
Suzy


Нема коментара:

Постави коментар